11.20.2008

demir bakımından zengin mamalar

100 gramındaki yüzdeler:
ceviz %23
fındık %38
antep fıstığı %34
yer fıstığı %16
kuru üzüm %15
kuru kayısı %22
şeftali %2

ailenizin araştırmacısı araştırdı, gururla sunar.

10 comments:

pelince said...

Çocuklar çoğunu çok seviyor,tabii bende:)

a_y_s_e said...

aman bol bol yesinler pelin. Abur cubur yiyeceklerine bunlari yesinler. O cipsler falan felaket, bunlarin hepsi saglikli seyler.

cocuklara verecegimiz en guzel aliskanlik bence saglikli beslenme ve saglikli atistirma.

Hülya Cinsçiçekçi said...

ben şahsen cevizde bu kadar çok demir olduğunu bilmiyordum. faideli bir bilgi olmuş merci

a_y_s_e said...

cok reca ederim hulya. kadinlarin ortak derdi oldugunu dusunuyorum demir eksikliginin...

Anonymous said...

al benden de bir o kadar:) bendede demir anemisi var maalesef.saç dökülmesi,halsizlik hatta çarpıntı bile yapıyor.ben uzun yıllar vejeteryan olduğum için iyice abarttı tabii:( gerçi daha dikkatli olunursa ben yinede vej.taraftarıyım ama arrtk benim seçeneğim kalmamıştı,hem hamile kaldım hemde yemek zorunddaydım et maalesef.hala ölmiycek gibi tüketiyorum başka başka hayaller kurararak:( neyse,ben hergün demir hapının yanında fındık,ceviz ve üzüm bir avuç yutuyorum:) valla iyi geliyor.

Aygül said...

Ayşecim sağol bilgiler için.Ben çok açımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm herşey yiyebilirim.sanırım depo bitti.....

a_y_s_e said...

guldem oyle mi canim? ben kolestrolden kurtulayim derken demirden olacam sanirim. aslinda demir en cok tavuk cigerinde varmis. her zaman yedigimiz etlerde falan oyle cok cok degilmis. Balik falan olsa olur yani. Ben normalde de agzima koymam tavuk cigeri zaten! ben cok arastirmaci bir kisiligim, sectigim meslekten de belli zaten. En cok ne de varsa demir onlari yemege calisiyorum.

aygulcum, fazla abartmamak sartiyla ye tabi. ac kalmak en fenasi... Sonra verdigini alirsin, olmaz... ufak ufak seyler ye. Salatalik ye (ben de taktim salataliga).

Tijen said...

Ben bunlara bayılıyorum Ayşe'ciğim! (Şu anda da yanıbaşımda fındık kasesi var, kabuklu ama. Yoksa bir kaseyi yemek işten bile değil.)

a_y_s_e said...

ben de cok severim taze findigi Tijen. Taze findik ve taze ceviz. Mevsiminde oyle cok tuketilir ki bizim evde.

Bir de yazlari Burhaniye'de taze diş badem'i olur. Onu ayıklayıp kabukları soyulsun diye buzlu suya koyariz, o da pek lezzetli olur.

Yeliz said...

en çok fındık ve kuru kayısı tüketirim yarasın ne diyeyim :) sevgiler